Boxspring kopen? Kies het design en het gewenste type (1/2)

Wanneer je een nieuwe boxspring zoekt, denk je daar vaak goed over na. Je brengt er immers gemiddeld zo’n 1/3e van je leven op door, wat de keuze voor jouw ideale boxspring een erg belangrijke keuze maakt. Er zijn vele verschillende merken, afmetingen en mogelijkheden mogelijk voor je nieuwe boxspring. In deel 1 van deze serie bespreken we het design, de kwaliteit en de soorten boxsprings die er zijn.

Kies jouw favoriete design

Je boxspring moet natuurlijk niet alleen maar heerlijk liggen, ook het design is belangrijk. Bepaal daarom voor jezelf (en voor je partner eventueel) welke look jullie zoeken. Ben je op zoek naar een stijlvolle look, of zoek je juist een klassiek design? Steeds vaker zijn klanten van Nederlands Slaapcentrum op zoek naar een industriële look, dus ook wanneer je naar deze look op zoek bent zit je bij ons goed. Zodra je dit hebt bepaalt zal je zoektocht naar je favoriete boxspring een stuk makkelijker gaan.

Bepaal de kwaliteit van de boxspring

Welke kwaliteit ben je naar op zoek? Je brengt vele uren per dag door op de boxspring, dus moet die natuurlijk heerlijk liggen en jouw lichaam voldoende ondersteuning bieden. Ook is het belangrijk om te kijken naar de levensduur van de boxspring, het gewicht dat die kan dragen en de hoeveelheid lichaamsondersteuning die geboden wordt. Ook de kwaliteit van de veren en onderstel zijn van groot belang.

Wat voor soort boxspring zoek je?

Boxsprings zijn in te delen in vier categorieën: vlakke boxsprings, elektrisch verstelbare boxsprings, deelbare boxsprings en hoog-laag boxsprings. De boxspring die het beste bij jou past is natuurlijk afhankelijk van de functionele eisen en behoeftes die je hebt, alsmede je budget. Hieronder vind je een korte uitleg van ieder soort boxspring.

Vlakke boxsprings: Veruit de meest bekende en meest verkochte boxsprings zijn de vlakke boxsprings. Zoals iedere boxspring bestaat de vlakke boxspring uit meerdere lagen. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning. De vlakke boxspring is, de naam zegt het al, plat.

Elektrische boxsprings: Wanneer je extra comfort en luxe zoekt, kies je voor een elektrische boxspring. Een elektrische boxspring is een boxspring op een verstelbaar onderstel. Dankzij dit verstelbare onderstel kan de boxspring gemakkelijk in andere posities worden geplaatst. Zo kan de rugleuning omhoog worden geplaatst, of juist het voeteneind hoger komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat er meerdere comfortabele lig- en zitposities kunnen worden gecreëerd, allemaal dankzij de druk op de bijbehorende afstandsbediening.

Deelbare boxsprings: Het schoonmaken van het gedeelte onder de boxspring is natuurlijk niet heel erg makkelijk. Een deelbare boxspring is ideaal voor het schoonmaken van het gedeelte onder de boxspring.

Dankzij een simpele constructie kunnen de twee delen gemakkelijk uit elkaar worden geschoven. Zodra de twee delen van de boxspring weer aan elkaar worden vastgesteld is er geen verschil merkbaar met een ‘gewone’ boxspring.

Hoog-laag boxsprings: Een hoog-laag boxspring gaat nog een stapje verder. Dankzij een hoog laag systeem kan de boxspring verticaal omhoog en omlaag bewegen. Ook is het mogelijk om het voeteneinde en hoofdeinde afzonderlijk van elkaar omhoog of omlaag te bewegen. De hoog-laag boxspring zorgt zo voor een makkelijke instap en bijzonder comfortabele ligmogelijkheden.

Wij hopen dat dit artikel je al wat meer antwoorden heeft gegeven in je zoektocht naar jouw ideale boxspring. In een volgend artikel geven wij je tips waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring.

Meer tips

Contact informatie