Voorjaarsschoonmaak: hoe zorg ik voor een opgeruimde slaapkamer?

Het is weer volop lente. Eindelijk. De zon schijnt en de vogeltjes fluiten. Het voelt ieder jaar weer als een frisse start. Voor veel mensen is dit dan ook hét moment voor een grote voorjaarsschoonmaak. De bezem eens goed door het hele huis halen, inclusief de slaapkamer. Even opruimen kunnen we allemaal. Maar die slaapkamer netjes houden, dat is een ander verhaal. Geen paniek, wij hebben de beste tips voor een opgeruimde slaapkamer voor je op een rijtje gezet!

1. Maak van je bed opmaken een ochtendritueel

Een geordende slaapkamer begint bij een geordend bed. Hét belangrijkste en meest prominente item in iedere slaapkamer. Maak er dan ook een gewoonte van om iedere ochtend je bed op te maken. Zo geef je je slaapkamer al snel een geordende, rustige uitstraling. Zodat jij er ‘s avonds weer helemaal ontspannen in kunt duiken. Daarbij heb je ‘s ochtends meteen je eerste taak van de dag volbracht. Dat is pas lekker beginnen.

2. Gebruik de ruimte onder je bed

De ruimte onder ons bed zien we vaak als lastpost. Je vergeet er vaak te stofzuigen, waardoor de berg stof die er ligt alsmaar groter en groter wordt. Maar wat er ook ligt, zijn kansen. Deze ruimte is namelijk een vergeten schat in de zoektocht naar opbergruimte. En het is nog makkelijk ook. Schuif een paar opbergboxen onder je bed, en klaar is kees. Je spullen slingeren niet meer door de slaapkamer, en de boxen staan niemand in de weg. 

3. Creëer meer efficiënte opbergruimte

Niet alleen de ruimte onder je bed is een gemiste kans. Kijk maar eens naar het nachtkastje naast je bed. Is dat een klein tafeltje waar je net je glas water en je wekker op kwijt kunt? Dan is het hoog tijd om eens na te denken voor een nachtkastje met opberglades, of een dressoir in de slaapkamer. Met deze kasten profiteer je optimaal van de dode hoeken in je slaapkamer waar je normaal gesproken geen gebruik van maakt, en creëer je direct een hoop extra opbergruimte. Win-win.

4. Weg. Met. Die. Stoel.

Geef maar toe. Jij hebt hem ook. Die stoel met daarop een berg kleding waar zelfs de Mount Everest jaloers op is. Die berg bestaat vaak uit kleding die al eens gedragen is, en waarvan je twijfelt of het nog een keertje kan. Dat stopt nu. Is het niet meer fris? dan gaat het naar de wasmand. Nog schoon genoeg? Dan gaat het terug de kast in. Zeg dag tegen de twijfel-stoel, en hallo tegen een opgeruimde slaapkamer.

5. Kies de juiste kast voor jouw garderobe

Zonder die beruchte kledingstoel komt er nog meer druk te liggen op je kledingkast. Daar moet je kleding niet alleen allemaal inpassen, maar dit moet ook nog eens op een geordende en overzichtelijke manier kunnen. Anders ben je elke ochtend eindeloos aan het zoeken. Juist op het moment dat iedere seconde telt. Gelukkig bepaal je bij ons helemaal zelf hoe je jouw kledingkast indeelt.

 

Heb je veel t-shirts die je het liefst op opbergplanken legt, of vraagt jouw garderobe juist om een uittrekbaar pantalonrek of dassen- en riemenrek? Wat je ook nodig hebt, we hebben de kast waar jouw garderobe om vraagt. Zodat jij ‘s ochtends wakker wordt in een opgeruimde slaapkamer, de juiste outfit uit de kast pakt en jij fris en fruitig begint aan de nieuwe dag!

Meer tips

Contact informatie