Je boxspring samenstellen – opties en mogelijkheden

Ieder heeft zo zijn eigen wensen en voorkeuren. De ene persoon slaapt het liefst op het hard matras, en de ander ligt het liefste op een zacht matras. Maar er is nog zoveel meer dat op maat gemaakt kan worden. Een boxspring die volledig naar jouw eigen wens is. Wie wil dat nu niet? In dit artikel vertellen wij je meer over de mogelijkheden bij het samenstellen van jouw eigen boxspring.

Bekijk onze collectie boxsprings.

Een boxspring samenstellen; wat is er allemaal mogelijk?

Bij Nederlands Slaapcentrum kun je jouw boxspring volledig naar wens samenstellen. Ga je voor een vlakke boxspring of een elektrische boxspring? Tevens is er een mogelijkheid om een hoog-laag boxspring samen te stellen, en zo ook een deelbare boxspring. Ieder type boxspring heeft zo zijn eigen voordelen. Wil jij weten welk type boxspring het best bij jouw wensen past? Lees dan hier verder.

Afmeting van boxspring

Je hebt boxsprings in allerlei afmetingen. Zo heb je al een boxspring van 90 tot 200 cm (eenpersoons) tot boxsprings van 200 x 220 cm (kingsize). De afmeting die jij kiest heeft mede te maken met de ruimte die je in bed wenst, alsmede de ruimte die je in slaapkamer hebt.

Hardheid van het matras

Het matras is een van de belangrijkste componenten bij het kiezen van je boxspring. Daar waar je gemiddeld zo’n 8 uur per dag op een matras doorbrengt, is het belangrijk dat deze comfortabel ligt en voldoende ondersteuning biedt. Ook je gewicht, en die van je partner, spelen hierbij een rol. Waneer jij en je partner beide een verschillend lichaamsgewicht hebben, is het mogelijk om het matras hierop te selecteren. Hiervoor heeft het Nederlands Slaapcentrum diverse mogelijke matrassen tot de beschikking.

Topper op het matras

Bovenop het matras wordt een topper geplaatst. Deze zorgt er voor dat het slaapcomfort wordt verhoogd en zorgt voor een verbeterde gewichtsverdeling. Als twee mensen met een verschillend gewicht of voorkeur voor hardheid toch één geheel matras willen dan kan een topper uitkomst bieden. Zo kun je comfortabel op een matras liggen samen, maar beide wel profiteren van een andere ondersteuning en hardheid van het matras. Wij hebben diverse toppers tot onze beschikking. Denk hierbij aan latex toppers, koudschuim toppers en traagschuim toppers.

Ga voor jouw stijl; kies jouw design!

Een boxspring moet natuurlijk niet alleen maar lekker liggen, je wil ook dat de boxspring past bij jouw interieur. Wij begrijpen dat. Nadat je hebt gekozen voor de juiste afmeting, het ideale matras en de bijpassende topper, is het tijd om jouw ogen goed de kost te geven. Stel jouw boxspring zo samen dat jij (en jouw partner) er elke dag van kunnen genieten.

Kies de kleur

In onze showrooms, en in onze webshop kun je uit vrijwel iedere kleur kiezen. Nederlands Slaapcentrum heeft zelfs de beschikking tot maarliefst 100 verschillende kleuren.

Kies het hoofdbord

Bij een stijlvolle boxspring hoort ook een stijlvolle afwerking. Er zijn verschillende soorten hoofdborden die je bij jouw boxspring kan bestellen. Zo kun je een standaard hoofdbord kiezen, of een met diverse opdrukken en knopen. De mogelijkheden zijn divers.

Kies de poten

Ook de poten kunnen voor een luxere uitstraling zorgen. Zo kun je voor diverse kleuren en materialen kiezen. Denk hierbij aan nikkel, RVS en hout.

Start met samenstellen

Enthousiast geraakt over alle mogelijkheden? Wist je dat je in onze webshop jouw boxspring kunt samenstellen naar wens? Heb je liever persoonlijk advies? Bezoek dan een van onze filialen.

Meer tips

Contact informatie