Boxspring kopen? Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring? (2/2)

7 op de 10 verkochte bedden is een boxspring. De populariteit is immens, en als slaapspecialist adviseren wij jou daarom ook graag over dit onderwerp. In het vorige artikel hebben we al meer verteld over het belang van het design en type boxspring dat je kiest. In dit artikel vertellen wij je meer over waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring. Slaap lekker!

Wanneer je op zoek gaat naar een boxspring heb je natuurlijk al goed nagedacht over je behoeftes. Wil je alleen, of met zijn 2e liggen? Slaap je graag hard of zacht? En, moet de boxspring nog andere functionele eisen hebben? Door vooraf goed na te denken over de behoeftes kun je sneller en efficiënter een boxspring naar wens uitkiezen.

Een boxspring is een belangrijke aankoop. Er zijn veel verschillende boxsprings en variaties mogelijk, en de keuze die je maakt bepaalt hoe jij een groot deel van je leven doorbrengt. Het uiterlijk en type boxspring dat je kiest is belangrijk, maar nog belangrijker is het om te gaan kijken naar de lichaamsondersteuning en vocht- en temperatuurregulatie die worden geboden.

Lichaamsondersteuning van je boxspring

Bij het kopen van een boxspringcombinatie is het essentieel om te kijken naar de lichaamsondersteuning die de boxspring, en het matras, biedt. De ondersteuning die wordt geboden hangt samen met je lichaamsgewicht en je slaaphouding. De specialisten van onze klantenservice en in onze winkel kunnen je hierover uiteraard adviseren.

Vocht- en temperatuurregulatie in je boxspring

Goede vocht- en temperatuurregulatie zijn essentieel. Bij boxsprings zit dit vaak wel goed, o.a. dankzij de veren die een open structuur hebben.

Wanneer je samen op een boxspring moet liggen is het belangrijk om hier samen over na te denken. Vaak is het zelfs mogelijk om te varieren voor beide zijden van het bed, zo kunnen jullie beiden genieten in dezelfde boxspring, ook al heb je beide andere wensen en voorkeuren.

Tip: Plaats niets onder je boxspring. Dit zorgt ervoor dat je vocht- en temperatuurregulatie van je boxspring minder effect heeft.

Kies de juiste materialen voor je boxspring

Boxspringcombinaties zijn er in talloze verschillende materialen. Gezien sommige mensen last hebben van allergische reacties, is het belangrijk om ook de materialen te bespreken.

Let erop of de hoes van je matras gewassen kan worden. Soms zijn er tevens andere soorten bekleding beschikbaar, zoals kunststof of hout. Bovendien kun je bij Nederlands Slaapcentrum ook voor een ongestoffeerd matras kiezen. Wij adviseren je graag!

Op zoek naar een boxspring op maat?

Nederlands Slaapcentrum heeft 4 vestigingen in Zuid-Nederland, en heeft al jarenlang kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van bedden en boxsprings. Wil jij meer informatie over jouw ideale boxspring? Neem contact met ons op of kom langs in een van onze filialen.

Meer tips

Contact informatie