Blijf zorgeloos thuis slapen dankzij een seniorenbed

Ook wanneer je wat ouder wordt, wil je het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. En dat met de best mogelijke kwaliteit van leven. Dan heb je een bed nodig dat dit mogelijk maakt. Een bed waarin jij comfortabel en goed ondersteund kunt slapen. Én dat jou kan voorzien in alle (toekomstige) zorgbehoeftes. Met een seniorenbed geniet je nog lang van een goede nachtrust en alle zorg die je nodig hebt. En dat gewoon in het comfort van je eigen huis!

 

Het belang van comfort en goede ondersteuning

Natuurlijk, een goed bed is voor iedereen belangrijk. Wat je leeftijd ook is. Maar slaapcomfort en goede ondersteuning worden steeds belangrijker naarmate je ouder wordt. Het lichaam wordt nou eenmaal kwetsbaarder. Je krijgt eerder fysieke klachten doordat je matras bijvoorbeeld niet goed is. Ook het in- en uit bed stappen wordt met de jaren lastiger. 

Daarom is het van groot belang dat je een bed hebt dat helemaal aansluit bij jouw slaapbehoeftes. Een matras dat perfect ondersteund. En ervoor zorgt dat jij elke nacht lekker comfortabel ligt. Met het juiste seniorenbed wordt je iedere ochtend fris wakker. Helemaal klaar voor wat de dag je te bieden heeft.

 

Hoog laag bedden voor senioren

Naast goede ondersteuning en comfort is het ook belangrijk om rekening te houden met zorgbehoeftes. Of dat voor nou voor dit moment is, of voor de toekomst. Er komt een moment dat je behoefte hebt aan hulp bij en rondom het huishouden. Deze zorg kan ook specialistischer worden, waarbij verzorging aan het bed nodig is. Je wil dat dit zo goed mogelijk kan gebeuren. Zonder dat je hiervoor naar het ziekenhuis of een andere zorginstelling moet. Een hoog laag senioren bed biedt dan uitkomst.

 

het ultieme zorgsysteem

De allerbeste zorg mogelijk maken. Dat is het doel van een hoog laag senioren bed. Zoals uit de naam af te leiden is, kun je het bed namelijk omhoog en omlaag zetten. Dit biedt voordelen voor zowel jouzelf als de verzorgende aan het bed. Voor de zorgbehoevende is het meer comfortabel en makkelijker om in en uit het bed te komen. Ook de verzorgende kan zijn of haar werk zo beter doen. 

Belangrijk detail: Een verhoogd bed is volgens de ARBOwetgeving verplicht wanneer je zorg aan bed krijgt. Een hoog laag bed seniorenbed is dus een absolute must-have om thuis de meest hoogwaardige zorg te kunnen krijgen.

 

Ook nog eens deelbaar

De hoog laag functie is niet het enige snufje waarmee een seniorenbed jouw leven makkelijker gaat maken. Bij een tweepersoons bed zijn de bedden namelijk deelbaar. Dit zorgt voor uiteenlopende voordelen. Zo kan het voorkomen dat alleen jij of jouw partner zorg nodig heeft. Door de bedden uit elkaar te rollen kun je beiden de zorg ontvangen die je nodig hebt, zonder dat dit invloed heeft op de rust van je partner. Maar ook praktische dingen, zoals stofzuigen onder het bed, worden makkelijker met een deelbaar bed. 

Is de verzorging naar huis, en alles rondom de bedden weer brandschoon? Dan zet je de bedden weer aan elkaar vast en slaap je samen gewoon in een tweepersoons bed. Wel zo gezellig. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je de volgende ochtend aan de andere kant van de kamer wakker wordt. Zit de rem op de wieltjes, dan gaan de bedden helemaal nergens heen.

 

Extra opties senioren bedden

Waarom makkelijk doen, als het nóg makkelijker kan? Comfort en ondersteuning houden nog niet op bij de hoog laag functie en het opdelen van de bedden. Er zijn namelijk verschillende opties die jouw leven nog makkelijker kunnen maken. Met een instaphulp, in- en uitstapverlichting en/of een bedpapegaai wordt het in- en uit bed stappen voor iedereen een eitje.

 

Hippe seniorenbedden, bestaat dat?

Nu denk je: Een seniorenbed. Met zorgfunctie en instaphulp. Dat klinkt niet bepaald hip of sfeervol. Bij Nederlands Slaapcentrum is het tegenovergestelde waar! In ons assortiment seniorenbedden vind je stijlvolle bedden die niets afdoen aan de sfeer in jouw slaapkamer. Sterker nog, na het zien van deze bedden durft niemand nog te zeggen dat senioren niet hip kunnen zijn.

 

De senioren bedden van Nederlands Slaapcentrum

Benieuwd naar ons assortiment hoog laag seniorenbedden? Dankzij ons ruime en diverse aanbod zit er voor iedereen wel een bed tussen. Bekijk alle opties in onze webshop, of kom langs in één van onze filialen in zuid-Nederland. Daar staan onze vakkundige medewerkers klaar om je te voorzien van op maat gemaakt advies. Zo zorgen we ervoor dat jij het bed van jouw dromen weet te vinden!

Meer tips

Contact informatie