Men gaat er vaak van uit dat een boxspring hetzelfde is als een bed, maar er is wel degelijk een groot verschil. Ik leg je graag uit wat de verschillen zijn. Dit maakt de keuze tussen bed en boxspring gemakkelijker.

Bekijk onze collectie boxsprings en bedden.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is heeft een onderstel: een beklede bedbodem met daarin springveren of pocketvering.

Wanneer men spreekt over een boxspring, bedoelt men eigenlijk “de boxspring-combinatie”.
De boxspring is het beklede matrassendrager als bedbodem. In deze bedbodem zitten springveren en pocketveren. De boxspring combinatie is de combinatie van de beklede matrassendrager met een extra matras en eventueel een matrastopper.

Een bed daarentegen, bestaat altijd uit een frame van hout of van staal, met daarin een bedbodem en een matras. Met name de matras in het ledikant bepaalt de kwaliteit van jouw slaapcomfort.

Wanneer kies ik voor een boxspring?

De sterke eigenschap van een boxspring is de combinatie van de gestapelde veringlagen en matraslagen. De beddenbodem zorgt voor het extra comfort. Je kiest voor een bekleed matras op poten, een extra matras en een dun topmatras.

De gestoffeerde matras en de topmatras zijn goed ventilerend en vormen zich perfect naar jouw lichaam.

De kwaliteit van een boxspring wordt bepaald door de combinatie van de matrassenlagen.

Nog een pluspunt is het design. Het oog wilt ook wat. Boxspring bedden zien er vaak modern en comfortabel uit. Door de luxe uitstraling van de verschillende gestoffeerde onderdelen haal je als het ware de luxe van een chique hotel in huis.


Wanneer kies ik voor een bed?

Het bed is een combinatie van een bedbodem en een matras. Het bed bestaat uit minder lagen dan een boxspring en is over het algemeen goedkoper dan een boxspring bed. Het is belangrijk om bij een bed vooral, het enige, matras goed te testen. Als het matras geen goede kwaliteit heeft of geen juiste vering bevat die bij jouw lichaamsgewicht past, dan beïnvloedt dit jouw slaapkwaliteit.

Het voordeel van een bed is dat je zelf keuze hebt uit het frame of het ledikant die de uitstraling bepaalt. Het bed bevat net als een boxspring een matras met pocketveren

Het is natuurlijk geheel afhankelijk van de winkel, maar in het algemeen is een bedbodem en matras kopen, goedkoper dan om de boxspring combinatie kopen. Een van de redenen hiervoor is, dat de uitstraling van de boxspring een trend is in Nederland.


Verstelbare boxspring kopen

Je kunt je zowel je boxspring als je bed zo luxe maken als je zelf wilt, je kunt bij ons een elektrisch verstelbare boxspring bestellen.  Wij hebben veel keuzemogelijkheden zodat jij je eigen elektrische boxspring kunt samenstellen. Vraag ons gerust om advies!