Voordat je  een hoog laag bed koopt is het goed om op de hoogte te zijn over wat je kunt verwachten en wat de voordelen en de nadelen zijn van een verstelbaar hoog laag bed.

Wat is een hoog laag bed?

De naam zegt het eigenlijk al, het bed is een combinatie van een hoog bed en een laag bed. Het bed is met name bedoeld voor het comfort en flexibele standen voor de mensen die er in liggen. Daarnaast is het bed heel erg praktisch voor de verzorgende om het verpleegbed heen.

Het bed wordt ook wel een seniorenbed genoemd, omdat het een luxe verstelbaar bed is die het de ouderen gemakkelijk maakt om uit het bed te stappen en de controle te geven over de hoogte van het bed zonder teveel te moeten bewegen. Het bed is ook verstelbaar bij het bovenlichaam of aan de voeten, bijvoorbeeld om een houding aan te kunnen nemen om beter te kunnen ademen.

Naar wens kun je het bed verhogen. Als je het matras omlaag brengt, dan kun je op zithoogte iemand verzorgen. Of wanneer je het bed verhoogt dan kun je op reikhoogte de persoon die op het hoog laag bed zit, kantelen met de beste houding met de meeste kracht.

Met name ziekenhuizen maken gebruik van dit soort bedden. Als ziekenhuisbed is dit het meest comfortabele bed die er is om ziekenhuispatiënten een goede nachtrust te bieden en om de patient goed te kunnen verzorgen op hoogte naar wens.

Voordelen van een elektrisch hoog laag bed

Een hooglaagbed is elektrisch verstelbaar met een afstandsbediening. Dit is gemakkelijk voor diegene die in het bed ligt om bepaalde standen voor de benen of het bovenlichaam te verstellen voor het eigen comfort.

Je kunt je onderrug minder belasten door de fauteuil stand in te stellen, deze stand wordt ook wel de anti-Trendelenburg stand genoemd. Dit is een goede stand van het verstelbare bed om een boek te lezen of televisie te kijken.

Hoog laag elektrisch bed is makkelijk te reinigen. De hoes van de hoog laag boxspring zijn beschikbaar voor de wasmachine. Dit geldt ook voor de speciale incontinentiematrassen die je erbij kunt kopen met een tijk die gemakkelijk te reinigen is.

Bekijk onze collectie hoog laag bedden.

Hoog laag bedden om de juiste zorg te bieden

Mocht het om een ziekenhuisbed gaan dan geeft dit de verzorger van de patiënt de controle om het bed op hoogte te verstellen.

Veranderingen in de houding zijn gemakkelijk, van een liggende positie naar een zittende positie met de verstelbare rugleuning. Aan het verpleegbed kan een nekscharnier worden gekoppeld om het hoofd gecontroleerd te kunnen bewegen of juist de nek zo min mogelijk te bewegen en slikken en eten in de beste houding te kunnen doen zonder pijn. Aan het bed zitten bevestigingspunten om een lamp te plaatsen of een papegaai/optrekhulp. Of denk simpelweg aan een zak houder. Verder is het verstandig om er een bedtafel bij te bestellen om in bed te kunnen eten of andere zaken binnen handbereik te hebben.

Nadelen van dit elektrische bed

Het hoog laag bed systeem kan verschillen. Dit is ook vaak aan de prijs zichtbaar. Bij de duurdere bedden worden er extra hefsystemen gebruikt. De virtuele draaipunten kunnen 4 scharnierpunten bevatten om 4 vlakken van het bed te verstellen. Het zorgbed waarbij de 4 plekken verstelbaar zijn is het meest sterke systeem en waarschijnlijk ook de meest dure. Je kiest hiermee het meeste controle en comfort.

Er zijn ook bedden op de markt die niet voldoen aan de geldende veiligheidsrichtlijnen. Bij ons hoef je je hier geen zorgen over te maken. Wij leveren onze bedden aan verschillende verzorgingsinstellingen die moeten voldoen aan certificeringen van kwaliteit en andere regelwetgeving omtrent veiligheid.

Hoog laag bed samenstellen

Je kunt je Hoog laag boxspring op maat laten maken. Wij adviseren je graag over het formaat van het bed, hoe laag u uw bed wilt kunnen verstellen en hoe breed of dik de matras het best is voor jouw omstandigheid. Bezoek een van onze filialen of bekijk online onze collectie hoog laag bedden.